Prachanda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Pushpa Kamal Dahal)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prachanda
प्रचण्ड

Mangsa jabatan
18 Agustus 2008 – 4 Mèi 2009
Présidhèn Ram Baran Yadav
Didhisiki déning Girija Prasad Koirala

Miyos (1954-12-11) 11 Dhésèmber 1954 (umur 64)
Kaski, Nepal
Partai pulitik CPN (Maois)
Papan dunung Baluwatar, Kathmandu, Nepal
Situs resmi [1]

Prachanda (Cithakan:Lang-ne, IPA: [pɾəʦəɳɖə]; lair ing Kaski, Nepal, 11 Dhésèmber 1954; umur 64 taun, lair kanthi asma Pushpa Kumal Dahal) iku Mahamantri Nepal wiwit 18 Agustus 2008 nganti 4 Mèi 2009. Sawijining revolusioner kuminis, pulitikus, lan tilas pemimpin gerilya, Prachanda iku Ketua Parté Kuminis Nepal (Maois) (CPN), parté pulitik gedhé dhéwé ing Nepal. Dipimpin Prachanda, CPN (M) nglancaraké Perang Sipil Nepal ing tanggal 13 Fèbruari 1996, niwasaké 13.000 jiwa sajeroning pertempuran antara parté lan pamaréntah.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Kalungguhan pulitik
Kang sadurungé
Girija Prasad Koirala
Mahamantri Nepal
2008 – 2009
Pejabat saiki


Cithakan:Tokoh-stub