Prachanda

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Prachanda
प्रचण्ड
Prachanda

Mangsa jabatan
18 Agustus 2008 – 4 Mei 2009
Présidhèn Ram Baran Yadav
Didhisiki déning Girija Prasad Koirala

Miyos 11 Dhésèmber 1954 (umur 61)
Kaski, Nepal
Partai pulitik CPN (Maois)
Papan dunung Baluwatar, Kathmandu, Nepal
Situs resmi [1]

Prachanda (Cithakan:Lang-ne, IPA: [pɾəʦəɳɖə]; lair ing Kaski, Nepal, 11 Desember 1954; umur 61 taun, lair kanthi asma Pushpa Kumal Dahal) iku Perdana Menteri Nepal wiwit 18 Agustus 2008 nganti 4 Mei 2009. Sawijining revolusioner komunis, pulitikus, lan tilas pemimpin gerilya, Prachanda iku Ketua Parté Komunis Nepal (Maois) (CPN), parté pulitik paling gedhé ing Nepal. Dipimpin Prachanda, CPN (M) nglancaraké Perang Sipil Nepal ing tanggal 13 Februari 1996, niwasaké 13.000 jiwa jroning pertempuran antara parté lan pamaréntah.[1]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Jabatan pulitik
Sing mengku  sadurungé:
Girija Prasad Koirala
Perdana Menteri Nepal
2008 – 2009
Pejabat saiki

Cithakan:Tokoh-stub

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Prachanda&oldid=1053810"