Pulo Merbau Bengkulu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pulo Merbau Bengkulu
Géografi
Pulo Merbau

Pulo Merbau inggih salah satunggaling pulo ing Indonésia ingkang kalebet pulo paling jaba ing Indonésia, ingkang mapan wonten ing [[samudra Hindia]. Pulo Merbau inggih dados pulo watesaning Indonésia kaliyan nagara Australia. Pulo Merbau punika kalebet wewengkon pamarentahanipun kabupatèn Bengkulu Utara, provinsi Bengkulu. Pulo punika mapan wonten ing sisih kilèn saking kitha Bengkulu kanthi koordinat 05° 28′ 30″ LS, 102° 24′ 00″ BT.[1]. Ambanipun pulo Merbau inggih punika kirang langkung 5 Ha lan pulo Merbau punika boten wonten pendhudhukipun. Pulo Merbau namung asring dipundadosaken papan singgah kanggé para warigaluh sami lèrèn sekedhap nalika saweg nglaut.[2] Pulo ingkang gadhah sesawangan ingkang saé punika saged dipundadosaken papan wisata lan kedah dipunjaga kanthi saestu supados boten ical kénging abrasi pasisir kados icalipun Pulo Satu ingkang mapan ing sakiteripun.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Profil Dinas Kelautan dan Perikanan Kabupatèn Bengkulu Utara
  2. [Hasil Tim Verifikasi dari Tim Nasional Pembakuan Nama Rupabumi, tanggal 23 s/d 27 Juli 2007 di Bengkulu]]