Pulo Alor

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Pulo Alor
Geografi
Negara

Alor iku sawijining pulo sing dungé ing ujung wétan Kapuloan Nusa Tenggara. Jembaré 2.119 km², lan titik paling dhuwur 1.839 m. Pulo iki diwatesi d'ening Segara Flores lan Segara Banda ing sisih lor, Selat Ombai ing sisih kidul (misahaké karo Pulo Timor), sarta Selat Pantar ing sisih kulon (misahaké karo Pulo Pantar. Pulo Alor iku siji saka 92 Pulo paling jaba Indonésia amarga wewatesan langsung karo Timor Leste ing sisih kidul.

Pulo Alor minangka salah siji saka loro Pulo utama ing Kabupatèn Alor, Provinsi Nusa Tenggara Wétan, Indonésia. Ing pulo iki dumunung Kutha Kalabahi, ibukutha Kabupatèn Alor.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pulau Alor dideleng saka ndhuwr
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Alor&oldid=825534"