Pripyat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pripyat
При́п'ять (bahasa Ukraina), При́пять (bahasa Rusia)
Pamandangan dhaerah ing kutha Pripyat
Coat of arms of Pripyat
Coat of arms
Negara Ukraina
Oblast23px|tepi Kiev
RaionKutha ing ngisore oblast
Didegaké1970
Diresmikaké1979
Pamaréntahan
 • AdministrasiZona alienasi
Cacah warga (2001)
 • Gunggung0
Zona wektuEET (UTC+2)
 • Usum panas (DST)EEST (UTC+3)
Kode pos-
Kodhe laladan+380 4499[1]

Pripyat (basa Ukraina: При́п'ять, Pryp'yat’; basa Rusia: При́пять, Pripyat’') iku sawijining kutha sing mati ing cedhak pambangkit listrik tenaga Nuklir Chernobyl, Oblast Kiev, Ukraina utara, ora adoh saka tapel wates karo Belarus.

Kutha iki nduweni status khusus minangka kutha ing ngisor pengawasan langsung saka Oblast Kiev sanajan isih ana ing ruang lingkup Ivankiv Raion. Kutha iki uga diawasi dening Departemen Darurat Ukraina minangka bagéan saka wilayah sing dumunung ing zona alienasi.

Pripyat didegaké taun 1970 minangka papan kanggo karyawan pabrik nuklir Chernobyl. Kutha iki diresmikake ing taun 1979, nanging ditinggal dening pedunung taun 1986 sawisé bilai Chernobyl. Ing wektu kasebut, Pripyat minangka kutha ninte kaping sanga (basa Rusia: атомтомрад, atomograd, sacara harfiah 'kutha atom') ing Uni Soviet lan duweni populasi kira-kira 50.000 sadurunge bilai.

Stasiun Yanov (bagéan saka jalur sepur Chernigov-Ovruch) dumunung kurang saka 1 km saka pusat kutha. Kajaba iku, kutha iki uga dilintasi dening Kali Pripyat sing bisa dilayari.

  1. Kode Area Telepon