Pridi Banomyong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pridi Banomyong
Pridi Banomyong


Mangsa jabatan
24 Maret 1946 – 23 Agustus 1946
Monark Ananda Mahidol
Bhumibol Adulyadej
Didhisiki déning Khuang Aphaiwong
Diganti déning Thawan Thamrongnawasawat

Miyos (1900-Cithakan:NOMORBULAN-11)11 Mèi 1900
Ayutthaya, Siam
Tilar donya 2 Mèi 1983(1983-05-02) (umur 82)
Paris, Prancis
Partai pulitik Khana Ratsadon
Partai pulitik (sanèsipun) Gerakan Thai Gratis
Garwa Poonsuk Banomyong
Putra/putri 6
Almamatèr Universitas Paris (Ph.D)
Hukum Hukum Thailand
Tapak asma Pridi Banomyong's signature

Pridi Banomyong (Thai: ปรีดี พนมยงค์; 11 Mei 1900 - 2 Mei 1983) ana politisi lan profesor Thailand. Dheweke dadi perdana menteri lan negarawan senior Thailand, lan umure sawijining taun lair dirayakake dening UNESCO ing taun 2000.