Présidhèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Presidhèn)
Wangun pamaréntahan

Seri iki bagéan saka
seri Pulitik

Dhaptar wangun pamaréntahan

Gapura Pulitikedit

Présidhèn (Latin: prae-sadurungé lan sedere-nglungguhi) iku jeneng kalungguhan kang dipigunakaké kanggo pimpinan sawijining organisasi, parusahan, pandhidhikan dhuwur, utawa nagara. Wiwitané, istilah iki dipirgunakaké kanggo sawijining wong kang mimpin acara utawa rapat (ketua); nanging banjur kanthi umum dadi istilah kanggo wong kang duwé kakuwasan èksekutif. Luwih spésifik, istilah "Présidhèn" dipigunakaké kanggo kepala nagara sawijining républik, kang dipilih kanthi langsung, utawa ora langsung.

Uga delengen[besut | besut sumber]