Prau dlajah Ruslan Aurora

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Prau dlajah Ruslan Aurora, taun 2010.

Prau Aurora (Russian: Авро́ра, tr. Avrora, IPA: [ɐˈvrorə]) iku prau dlajah lapisan angka telu ing klas Pallada kang kaanggo nalika Perang Donya I lan Perang Donya II darbéné Wadya Sagara Kakaisaran Ruslan. Aran prau iki saka jenengé déwi Romawi aran Aurora.

Agano kapernahaké rikala 23 Mèi 1897 ing Admiralty Shipyard déning Admiralty Shipyard; banjur kababar rikala 11 Mèi 1900.[1] Prau iki kinepyakaké rikala 29 Juli 1903 ing pamangkuné Kaptèn pangkat siji Ivan Vladimirovich Suhotin[2].

Prau iki lolos perang donya lan dadi prau musiyum (59°57′19″N 30°20′17″E / 59.95528°N 30.33806°E / 59.95528; 30.33806).

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferensi[besut | besut sumber]

  1. "Official Cruiser Aurora website". Diarsip saka sing asli ing 2 October 2009. Dijupuk 24 March 2014. 
  2. Манвелов, Николай (2008). Обычаи и традиции Российского Императорского флота. Яуза. k. 23. ISBN 978-5-699-26282-3. Dijupuk 2019-05-26. 

Wacan liyané[besut | besut sumber]

  • British Naval Attache Reports. (2003) The Russo-Japanese War 1904-1905. The Battery Press, Inc. Nashville, TN ISBN 0-89839-324-8
  • Corbett, Sir Julian. (2015) Maritime Operations In The Russo-Japanese War 1904-1905. Vol. 1 originally published Jan 1914. Naval Institute Press ISBN 978-1-59114-197-6
  • Corbett, Sir Julian. (2015) Maritime Operations In The Russo-Japanese War 1904-1905. Vol. 2 originally published Oct 1915. Naval Institute Press ISBN 978-1-59114-198-3
  • Timothy C. Dowling. Russia at War: From the Mongol Conquest to Afghanistan, Chechnya, and Beyond. ABC-CLIO, 2015. ISBN 978-1-59884-947-9


Pranala njaba[besut | besut sumber]