Porchetta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Porchetta
PorchettaBlackPepperAUSFeb09.jpg
Porchetta in Rome
Woworan pokokpork
Buku masakan:   Médhia: Porchetta

Porchetta ( palafalan jroning basa Italia: [porˈketta] ) minangka daging babi tanpa balung, lemu, lan lembab saka tradhisional kuliner Italia . Sesuguh kasebut diuripake, disusun kanthi ati ati, adas liar, kabèh lemak lan kulit isih isih ora dibeset, lan / utawa dipanggang, umume nganggo kayu paling ora 8 jam. Porchetta biasane uyah asin saliyane diiseni bawang putih, rosemary, adas, utawa jamu liyane. Porchetta wis dipilih dening Menteri Kebijakan Pertanian, Pangan lan Kehutanan Italia minangka tradizionale produser ("produk panganan pertanian tradisional", salah sawijining dhaptar panganan tradisional Italia sing duwe gegayutan budaya).