Menyang kontèn

Pizza leléwa New York

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pizza leléwa New York
Buku masakan: Pizza leléwa New York  Médhia: Pizza leléwa New York

Pizza gaya New York yaiku pizza sing digawe nganggo kerak tipis sing wis khas tangan, asring didol kanthi irisan lebar. Kerak iki kandel lan asri mung ing pinggir, nanging isih alus, lancip, lan pliable ing ngisor endhas kanggo dilipat nganti dipangan setengah. [1] Topping tradisional yaiku saos tomat lan keju mozzarella sing wis diparut. [2]

Gaya iki berkembang ing AS wiwit pizza sing asale ing New York City ing wiwitan taun 1900an, asale saka pizza gaya Neapolitan sing digawe ing Italia. [3] Dina iki minangka gaya dominan sing dipangan ing negara bagean New York Metropolitan New York, lan New Jersey lan macem-macem populer ing saindenging Amerika Serikat. Variasi regional ana ing sisih Lor Lor lan ing AS liyane

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Jackson, Kenneth T.; et al. (2010). The Encyclopedia of New York City (édhisi ka-2nd). New Haven: Yale University Press. kc. (unlisted). ISBN 978-0300182576. Dibukak ing 1 November 2012.
  2. "What is New York Style Pizza". Thespruceeats.com. Dibukak ing 13 December 2018.
  3. "What is New York Style Pizza". Thespruceeats.com. Dibukak ing 13 December 2018.