Pizza capricciosa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Pizza capricciosa
Pizza capricciosa.jpg
JinisPizza
Panggonan asalItaly
Woworan pokokDough, mozzarella cheese, Italian baked ham, mushroom, artichoke and tomato
Buku masakan: Pizza capricciosa  Médhia: Pizza capricciosa

Pizza capricciosa ( palafalan jroning basa Italia: [ˈpittsa kapritˈtʃoːza] ) yaiku salah sawijining jinis olahan arupa pizza ing masakan Italia sing disiapake karo keju mozzarella, ham panggang Italia, jamur, artichoke lan tomat. Jinis jamur sing bisa digunakake bisa uga kalebu cremini (jamur putih) lan liya-liyane. Sawetara versi uga bisa nggunakake prosciutto (a Ham garing-nambani ), diolès ati artichoke, lenga zaitun, olives, godhong kemangi, lan endhog. Sawetara versi bisa disiapake nggunakake kulit tipis. Sanajan duwe bahan sing padha karo pizza quattro stagioni, bahan iki disusun kanthi beda. [1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "La rinascita della pizza Capricciosa". lacucinaitaliana.it. 1 August 2018.