Pitik putih rajang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
White cut chicken
BeiQieJi-WhiteCutChicken.jpg
White cut chicken with Shanghai bok choy and broth (usually served with "ginger spring onion dip", a tangy Chinese dip)
AjanganMain dishes
Panggonan asalChina
Tlatah utawa prajaHong Kong, Guangdong, Fujian
Woworan pokokChicken, ginger, scallion, cilantro
Buku masakan: White cut chicken  Médhia: White cut chicken
Pitik putih rajang
Cina Padatan 白切雞
Cina Prasaja 白切鸡
Kanton Yalebaahk chit gāi
Hanyu Pinyinbáiqiējī
Werdi literalwhite cut chicken

Ayam potong putih utawa daging ayam irisan putih kalebu jinise siu mei . [1] Beda karo umume daging liyane ing kategori siu mei, sajian khusus iki ora dipanggang. [2] Panganan kasebut umume kanggo budaya ing Tiongkok Kidul, kalebu Guangdong, Fujian lan Hong Kong . [3]Pitik iki diasinake uyah lan dimasak kabeh ing polos ing banyu panas utawa duduh kaldu pitik jahe . Variasi liyane nambahake cairan masak kanthi bahan tambahan, kayata bagean putih bawang ijo, batang cilantro utawa kembang lawang . Nalika banyune wiwit umob, panas dipateni, supaya pitik bisa masak ing turahan udakara udakara 30 menit. Kulit pitik tetep wernane meh putih, lan daginge bakal empuk lan jus. Piring kasebut bisa disajikake "langka," ing endi daginge dimasak kanthi rapi, nanging getih abang jambon katon abang ing balung Iki minangka versi pitik potong putih sing luwih tradisional sing wis arang dienggo ing restoran Cina. Ayam biasane digawe adhem sadurunge dipotong-potong.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Xinhuanet.com. "Xinhuanet.com." 白切雞. Retrieved on 2008-11-19.
  2. "White Cut Chicken|Chinese Poached Chicken". China Sichuan Food. Mediavine Food. Retrieved 11 March 2019.
  3. 39World. "39World.com." 白切雞. Source mention 闽南, which is basically Minnan/Fujian. Retrieved on 2008-11-19.