Pitik Kiev

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chicken Kiev
Pieces of chicken Kiev in butter sauce spread on a plate
Chicken Kiev cut open
Jeneng liyanéCôtelette de volaille, suprême de volaille à la Kiev
AjanganMain
Panggonan asalRussian Empire
Olah-olahan nasional gegayutanRussian, Ukrainian
Hawa ajanganHot
Woworan pokokChicken breast, (garlic) butter, herbs, eggs, bread crumbs
Buku masakan: Chicken Kiev  Médhia: Chicken Kiev

Ayam Kiev, kadang ayam Kyiv,[1] utawa mung Kiev [2] ( Basa Ukrania: котлета по-київськи , kotleta po-kyivsky, Rusia: котлета по-киевски , kotleta po-kiyevski ; secara harfiah " cutlet Kiev -style"), yaiku sajian sing digawe saka fillet pitik sing ditumbuk lan digulung ing butter adhem, banjur dilapisi endhog lan roti, lan uga digoreng utawa dipanggang . [3] [4] Umume, sajian susu ayam sing diiseni uga dikenal ing masakan Ukraina lan Ruslan minangka côtelette de volaille . [5] [6] [7] Amarga fillet asring diarani suprèmes ing masakan profesional,[8] sajian kasebut diarani suprême de volaille à la Kiev . [9] [10] Sanajan asale asal usul, sajian kasebut misuwur utamane ing negara -negara Post-Soviet, uga ing sawetara negara liyane ing Blok Wétan, [7] [11] lan ing jagad sing nganggo basa Inggris . [12]

Ayam Kiev digawe saka susu sing wulu lan kulit sing dipotong dawa, ditumbuk lan diiseni butter. Resep Kulon biasane njaluk butter papak, nanging kanggo Ruslan, butter biasa digunakake. Herb (peterseli lan dill) bisa ditambahake ing butter. [3] [4] Ing sawetara resep Amérika butter diganti karo keju biru. [13] Variasi umum ing Polen kalebu pitik sing diiseni isi jamur-daging-keju putih utawa mung keju tinimbang butter.

Rujukan[besut | besut sumber]

Irisan daging ayam cincang umume Ruslan

[butuh sitiran]

[ <span title="This claim needs references to reliable sources. (March 2020)">perlu rujukan</span> ]

  1. "Citations:chicken Kiev - Wiktionary". en.wiktionary.org. Dibukak ing 2020-09-16.
  2. "Kiev, n.". OED Online. Oxford University Press. 2020. Dibukak ing 2020-09-16.
  3. a b Volokh (1983).
  4. a b Cookery (1955).
  5. Alexandrova-Ignatieva (1909).
  6. Watt (2014).
  7. a b Strybel (2005).
  8. Masalah skrip: Fungsi "harvard_core" ora ana.
  9. Leto & Bode (2006).
  10. Cracknell & Kaufmann (2012).
  11. Miller-Yianni (2011).
  12. Cloake (2012).
  13. Smith (2004).