Pincho

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

.

Pinchos ing garis



pincho ( Pangucap cara Spanyol: [ˈpintʃo] ; secara harfiah "eri" utawa " paku "), pintxo ( Basque: [pintʃo] ) utawa pinchu (basa Asturian: [ˈPintʃʊ] ) minangka cemilan cilik, [1] umume dipangan ing bar, tradisional ing Spanyol lor lan utamane populer ing negara Basque, Navarre, La Rioja, Cantabria, lan Asturias . Biasane dipangan ing bar utawa restoran kaya camilan cilik nalika nongkrong karo kanca utawa sedulur; mula, dheweke duwe komponen sosialisasi sing kuat, lan ing negara Basque lan Navarre, umume dianggep minangka landasan budaya lan masarakat lokal. Dheweke ana gandhengane karo tapas, bedane utamane yaiku pinchos biasane 'ditumbuk' karo tusuk tusuk utawa tusuk waos, asring menyang roti. Dheweke diwenehake ing bagean individu lan mesthi dipesen lan mbayar kanthi mandiri saka ombenan kasebut. Nanging ora mokal yen duwe barang sing padha diarani "pincho" ing sak papan lan "tapa" ing papan liya.


Ing jinis pinchos iki, tusuk gigi digunakake supaya bahan-bahan ora tiba saka roti, uga kanggo nglacak jumlah barang sing wis dipangan pelanggan. Kadhangkala, pinchos sing beda regane duwe tusuk gigi kanthi macem-macem bentuk utawa ukuran.

Meh kabeh bahan bisa dilebokake ing roti, nanging sing paling umum ditemokake ing Negara Basque kalebu iwak kayata hake, cod, teri ; tortilla de patatas ; mrica diiseni; lan kroket . Pinchos bisa dadi canggih banget, kadang kalebu iwak, panganan laut, utawa daging sing rumit banget (lan kadang larang).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Carol Styles Carvajal; Jane Horwood; Nicholas Rollin (2004), Concise Oxford Spanish Dictionary, Oxford University Press, p. 502, ISBN 978-0-19-860977-3