Omelette Spanyol

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Kompetisi Tortilla ing Negara Basque ing Spanyol Lor

Omelette Spanyol [1] utawa tortilla Spanyol [2] iku panganan tradisional saka Spanyol lan salah siji saka pasugatan teken ing masakan Spanyol . Iki minangka omelet sing digawe nganggo endhog lan kentang, kanthi opsional kalebu bawang . Iki asring disajikake ing suhu ruangan minangka tapa .

Referensi pertama tortilla ing basa Spanyol ditemokake ing dokumen Navarrese, minangka "peringatan Mousehole" anonim sing ditujukan menyang pengadilan wilayah Navarra ing taun 1817. Iki nerangake kahanan langka petani Navarre sing beda karo sing ana ing Pamplona (ibukutha) lan la Ribera (ing sisih kidul Navarre). Sawise ndhaptar panganan langka sing dipangan para highlander, kutipan sabanjure: "… loro nganti telung endhog ing tortilla kanggo 5 utawa 6 wong amarga wanita kita ngerti carane nggawe amba lan kenthel kanthi endhog sing luwih sithik, campuran kentang, breadcrumbs utawa mawon. " [3]

Omelet cilik " Betanzos " sing misuwur, populer ing Galicia lan Madrid . Biasane dikembangake tanpa bawang, lan gumantung banget karo masak kentang sing ati-ati [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Real Spanish omelette". Dibukak ing 10 January 2016.
  2. "Spanish Tortilla". Dibukak ing 3 June 2019.
  3. (Spanish) Los "memoriales de ratonera" eran escritos que cualquier ciudadano navarro podía depositar en un buzón ("ratonera") cuando se reunían las Cortes; véase José María Iribarren: "El comer, el vestir y la vida de los navarros de 1817, a través de un 'memorial de ratonera'", en: Príncipe de Viana 17, núm. 65 (1956), pp. 473-486.
  4. 20Minutos, "Poco hecha y sin cebolla, ¿es la tortilla de Betanzos la mejor del mundo?" - 5 octubre 2020