Permèn wiji wijèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sesame seed candy
Pasteli varieties.JPG
Three varieties of sesame seed candy.
JinisConfectionery
Panggonan asalUnknown; possibly Ancient Greece
Woworan pokokSesame seeds, sugar or honey
Buku masakan: Sesame seed candy  Médhia: Sesame seed candy

Sesame wiji Candy iku salah sawijining jinis olahan saka Sesame wiji lan gula utawa madu dipencet menyang bar utawa bal. Iki misuwur wiwit Wétan Tengah nganti Asia Kidul nganti Asia Wétan . Tekstur bisa beda-beda wiwit kenyal dadi asri. Iku bisa uga disebut sesame (wiji) Candy / bar / kawigaten; kue wiji wijen bisa uga nuduhake wajan utawa kue ragi utawa cookie sing kalebu wijen.

Galeri[besut | besut sumber]

Cathetan[besut | besut sumber]