Pepsodent

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pepsodent ya iku merk odol kang paling misuwur lan tuwa dhéwé ing Indonésia.[1] Pepsodent ya iku odol pisanan ing Indonesia kang nngluncurake odol kang ngandut florida ing taun 1980-an lan siji-sijiné odol ing Indonesia kang aktif ndidik lan mromosikake pakulinan nyikat untu mawa cara kang bener mawa program sekolah lan layanan pemeriksaan untu gratis.[2][3] Wiwit iku Pepsodent wis dijangkepi karo produke wiwit saka ngresiki nganti odol kang manfaate jangkep.[1]

Kagiyatane Pepsodent[besut | besut sumber]

Pepsodent iku siji-sijiné merk odol ing Indonesia kang tenanan nglakokaké ancase. Memitra kaliyan Departemen Pendidikan lan Keséhatan Pamaréntah Indonesia lan diakoni déning Persatuan Dhokter Gigi Indonesia (PDGI) Wiwit taun 1990-an, Pepsodent wis nganakake Program sekolah nganti taun 2006 lan wis ngenani punjul 3,2 yuta bocah kang umuré ing ngisore 12 taun ing Indonesoa lan jumlah iku bakal terus saya akèh.[2] Program iki kanggo ngebiasakake nyikat untuk miturut cara kang bener lan wiwit cilik kanggo nyegah masalah untu mliginé untu bolong.[2]

Pepsodent ngerteni yèn akèh perangan inh Indonesia kang ngalami masalah untu kang uga masalah cacahé dhokter untu kang ora sabanding karo acahe pendhudhuk iku dhéwé, Iku sebabe ngapa program pemeriksaan untu grati pemsodent mirunggan digawe kanggo njangko wong-wong kaya ngono.[4]

Kampanye Pepsodent[besut | besut sumber]

Survei babagan pakulinan lan sikap nuduhake mung udakara 34% saka rakyat Indonesia kang nyikat untune sadurunge turu.[4] Malah saka panaliten klinis tinemu ing pangetungan bakteri ésuk cacahé bisa dadi ping lorone luwih rikat rikala bengi tinimbang wektu liyané rikala awan.[4] Iki nunjukake yèn tukule bakteri saya akèh yèn bengi lan bisa ndadèkaké untu bolong.[4] Bukti kang ana uga nyengkuyung nyikat untu mawa odol kang ngandut florida sadurunge turu amarga bisa njaga untu saka bakteri.[4]

Mula iku Pepsodent ngra prelu nggunakake tema Menyikat Gigi pada Malam Hari mawa kampanye kasarasan kanggo wong Indonesia nyikat untu sadurunge turu.[4]

Inovasi[besut | besut sumber]

Tahun 2006, Pepsodent wis ngentokake manèh varian jangkep Pepsodent kang anyare:

  1. Pepsodent Complete 12, kang nawakake manfaat kang jangkep lan regane murah.[5] Manfaat kang luwih akèh marang panganggone mawa perangan saka usaha nggayuh ancase.[5]
  2. Pepsodent sensitive, kang nawakake bahan aktif kang nembus untu kanggo ngilangi rasa lara amarga syaraf kang sensitif ing jero untu lan gusi.[5]
  3. Pepsodent Fighter Tootbrush.[5]

Daptar produk Pepsodent[besut | besut sumber]

  • Pepsodent White Pencegah Gigi Berlubang[3]
  • Pepsodent Whitening[3]
  • Pepsodent Sensitive[3]
  • Pepsodent Herbal[3]
  • Pepsodent Complete 12[3]
  • Pepsodent Complete + Gum Care[3]
  • Pepsodent Gigi Susu Strawberry[3]
  • Pepsodent Gigi Susu Orange[3]
  • Pepsodent Complete 8[3]
  • Pepsodent Center Fresh[3]
  • Pepsodent Anak Dora dan Diego, Pagi dan Malam[3]
  • Pepsodent Mouth Wash[3]
  • Pepsodent White Now[3]
  • Pepsodent Sensitive Expert[3]
  • Pepsodent Tooth Brush: Smart Clean, Family, Fighter, Easy Clean, Extra, Double Care, Torsion, Whitening[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Pepsodent (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  2. ^ a b c sejarah Pepsodent (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  3. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p Unilever (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  4. ^ a b c d e f keunggulan pepsodent (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)
  5. ^ a b c d tanya pepsodent (dipunundhuh tanggal 8 februari 2013)