Pepe (José Manuel Soares)

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Artikel punika isinipun ngéngingi Pepe.Kanggé kaginan sanès, pirsani Pepe (José Manuel Soares) (disambiguasi).

José Manuel Soares, uga dikenal kanthi jeneng Pepe (30 Januari, 190824 Oktober, 1931), iku pamain bal-balan Portugal sing misuwur. Pepe dilairaké ing Lisabon. Jroning kariré sing ora pati suwé, Pepe dadi pamain ngarep lan dianggep pamain bal-balan Portugal sing paling apik.

Ing 16 Maret 1927, ana ing umur 19, Pepe main kanggo kang kapisan, ing Lisabon, jroning tim nasional, sing menang 4-0 ngalahaké Prancis. Pepe nyithak loro gol. Pepe main 14 pertandhingan jroning tim nasional, nyithak 7 gol. Ing taun 1931, Pepe tiwas amarga karacunan panganan, ing umur 23 ing Lisabon.