Paus pembunuh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Paus pembunuh
Killerwhales jumping.jpg
Paus pembunuh
DD (uicn3.1)
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Chordata
Klas: Mammalia
Ordho: Artiodactyla
Infraordho: Cetacea
Parvorder: Odontoceti
Famili: Delphinidae
Génus: Orcinus
Spésies: O. orca
Linnaeus, 1758
Cypron-Range Orcinus orca.svg

Paus orca utawa paus pembunuh (Orcinus orca) ya iku paus untu sing kagolong kulawarga lumba-lumba samudra, sing dadi anggota paling gedhé. Dikenal karo awak pola ireng-putih. Spesies kosmopolitan, orca bisa ditemokake ing kabeh segara ing donya ing macem-macem lingkungan segara, saka wilayah Arktik lan Antartika nganti segara tropis.