Paus Bonifatius II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bonifasius II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed530
Term ended532
SadurungéFeliks IV
DiterusakéYohanes II
Personal details
Jeneng lairboten dipunmangertos
Lairtanggal boten dipunmangertos
Pati532
Other popes named Bonifatius

Paus Bonifasius II (???-532) punika, ngasta jawatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (530-532). Panjenenganipun punika wiyosan Ostrogotik, lan wujud Paus Jerman ingkang sepindah. Panjenenganipun pikantuk kalenggahan Paus amargi prabawa Raja Gotik Athalaric. Bonifasius dipuntunjuk dados Paus déning ingkang ngrumiyini inggih punika Paus Feliks IV, ingkang wujud panyengkuyung kiyat saking Raja Aria, lan boten naté nglampahi prosès pamilihan. Salaminipun kepausan Bonifatsus, wonten ugi Anti-Paus Dioskorus, ingkang dipunpilih déning mayoritas kaum rohaniwan ing Roma. Bonifasius lan Dioskorus sami-sami dipuntahbisaken ing Roma tanggal 22 September 530, nanging Dioskorus séda namung kalih dasa dinten sasampunipun.

Pranala njawi[besut | besut sumber]