Paus Bonifatius II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bonifasius II
Emblem of the Papacy SE.svg
Installed 530
Term ended 532
Sadurungé Feliks IV
Diterusaké Yohanes II
Personal details
Jeneng lair boten dipunmangertos
Lair tanggal boten dipunmangertos
Pati 532
Other popes named Bonifatius

Paus Bonifasius II (???-532) punika, ngasta jawatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (530-532). Panjenenganipun punika wiyosan Ostrogotik, lan arupi Paus Jerman ingkang sepindah. Panjenenganipun pikantuk kalenggahan Paus amargi prabawa Raja Gotik Athalaric. Bonifasius dipuntunjuk dados Paus déning ingkang ngrumiyini inggih punika Paus Feliks IV, ingkang arupi panyengkuyung kiyat saking Raja Aria, lan boten naté nglampahi prosès pamilihan. Salaminipun kepausan Bonifatsus, wonten ugi Anti-Paus Dioskorus, ingkang dipunpilih déning mayoritas kaum rohaniwan ing Roma. Bonifasius lan Dioskorus sami-sami dipuntahbisaken ing Roma tanggal 22 September 530, nanging Dioskorus séda namung kalih dasa dinten sasampunipun.

Pranala jawi[besut | besut sumber]