Paus Bonifatius II

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Bonifasius II
Emblem of the Papacy SE.svg
Asma wiyosan boten dipunmangertos
Wiwit mengku 530
Dumugi 532
Dipunrumiyini Feliks IV
Dipunlajengaken Yohanes II
Miyos tanggal boten dipunmangertos
papan boten dipunamangertos
Séda 532
papan boten dipunamangertos
Paus kanthi nami Bonifatius sanesipun
Cathetan suku
{{{footnotes}}}

Paus Bonifasius II (???-532) punika, ngasta jawatan Paus Gréja Katulik Roma antawis taun (530-532). Panjenenganipun punika wiyosan Ostrogotik, lan arupi Paus Jerman ingkang sepindah. Panjenenganipun pikantuk kalenggahan Paus amargi pangaruh Raja Gotik Athalaric. Bonifasius dipuntunjuk dados Paus déning ingkang ngrumiyini inggih punika Paus Feliks IV, ingkang arupi panyengkuyung kiyat saking Raja Aria, lan boten naté nglampahi prosès pamilihan. Salaminipun kepausan Bonifatsus, wonten ugi Anti-Paus Dioskorus, ingkang dipunpilih déning mayoritas kaum rohaniwan ing Roma. Bonifasius lan Dioskorus sami-sami dipuntahbisaken ing Roma tanggal 22 September 530, nanging Dioskorus séda namung kalih dasa dinten sasampunipun.

Pranala jawi[besut | besut sumber]


Artikel prakawis Paus punika, taksih dèrèng pepak. Panjenengan mangga nambah. Menawi sampun pepak, saged mbusak katrangan punika.