Paul Trevor William Baxter

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

P.T.W. Baxter ya iku ahli antropologi saka Leamington Spa, Karajan Manunggal kalairan taun 1925[1][2]. Baxter wis naté njupuk kuliah ing pawiyatan luhur Universitas Cambridge taun 1949. Ing pawiyatan luhur iku dhèwèké olèh gelar sarjana (BA)[2]. Sabanjuré, Baxter nerusaké kuliah ing Universitas Oxford taun 1951 lan 1954. Nalika taun 1954, Baxter olèh gelar D.Phil[3]. Baxter uga naté nglakoni panalitèn lapangan (field work) ing Kénya (1951-1953), Uganda (1954-1961), Ghana (1956-1961), lan Étiopia (1986-1969). Baxter wis nyerat werna-werna karya tulis lan wis ana kang diterbitké kaya ta Age, Generation and Time (1978) lan Property, Poverty, and People (1990)[3]. Miturut wewengkon panalitèné, Baxter luwih karenan ing wewengkon Afrika. Mula akèh pagawéyané didominasi rong irah-irahan ya iku bebrayan Borana ing Kénya lor, dhèwèké dumunung prakara fungsi pastoralisme[2]. Kaping loroné, dhèwèké nliti budaya wong Orono ing Kenya lan Ethiopia. Baxter dianggep minangka antropolog kang mangerti bab pastoralisme déning kalangan ètnograf Afrika[2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "In memoriam Paul Trevor William Baxter (30 January 1925–1 March 2014)". Aethiopica. Dijupuk 2017-11-20. 
  2. a b c d Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. kk. 57–58. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  3. a b Mohammed A. (2014-03-05). "Remembering P.T.W. Baxter". OPride. Dijupuk 2017-11-20.