Patbingsu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Patbingsu
Patbingsu lan nokcha bingsu (bingsu ras teh ijo).
Hangul 팥빙수
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké patbingsu
McCune–Reischauer p'atpingsu

Patbingsu utawi patbingsoo punika satunggaling dhaharan panutup utawi dessert khas Korea ingkang dipunremeni, mliginipun nalika dinten ing mangsa panas.[1]

Dhaharan punikaa dipundamel kapisan minangka es serut kacang abang legi (팥, pat). Ing jaman rumiyin lan sapunika patbingsu dados dhaharan ingkang dipunremeni mawi variasi tambahan es krim lan yogurt adhem, sirup woh-wohan kados strawberry, gedhang, kue beras tteok, ager-ager kenyal lan sereal.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ Koo Hee-ryung. "Authentic patbingsu is a rare find". JoongAng Daily. 
  2. ^ Park Soo-mee (31 May 2008). "Love it or hate it: Antarctica gets under chef s skin". JoongAng Daily. Retrieved 25 Juni 2013.  Check date values in: |access-date= (help)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Patbingsu&oldid=982754"