Pastrami

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Irisan pastrami

Pastrami ( Romania : pastramă ) punika produk daging saka Romania asal biasane digawé saka daging sapi balung sikil, lan kadhangkala saka iwak, utawa daging . Daging mentah diiris, dikeringake sebagian, dibumboni jamu lan rempah-rempah, banjur diasepi lan dikukus. Olahan daging sapi iku diiris tradisional daging kanggo nggawe pastrami, senajan saiki umum ing Amerika Serikat kanggo ndeleng iku digawé saka daging sapi balung sikil, daging sapi babak, lan Turkey. Kaya daging sapi jagung, pastrami wiwitane digawé minangka cara kanggo ngreksa daging sadurunge digawé saka kulkas .