Pastél de Camiguín

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pastél de Camiguín
Pastel de camiguin.jpg
Buku masakan: Pastél de Camiguín  Médhia: Pastél de Camiguín

Pastel de Camiguín, utawa mung pastel, minangka olahan roti kang lembut Filipina kanthi isi yema (kastard) sing asale saka provinsi Camiguin . Jeneng kasebut dijupuk saka pastel Spanyol ("kue"). Pastel minangka resep pusaka sing asale digawe karo anggota kulawarga Agrepina Dagondon Gultiano saka Camiguin. Utamane diprodhuksi dening acara khusus kulawarga lan pakumpulan.

Saliyane ngemot isi ing jero, yema asli, pastel uga ngemot liyane, kalebu ube, mocha, <i id="mwGw">macapuno</i>, keju, coklat, durian, nangka, lan mangga, lan liya-liyane. Pastel dianggep minangka pasalubong (hadiah spesialisasi regional) ing Pulo Camiguin lan Kota Cagayan de Oro sing cedhak. [1] [2] [3] [4]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. de la Cruz, Rose (8 March 2006). "Pastel unmistakably Camiguin specialty". PhilStar Global. Dibukak ing 7 December 2018.
  2. Damo, Ida. "A Heavenly Filling, the Best Buns Ever, a Best-Selling Pasalubong". ChoosePhilippines. Dibukak ing 7 December 2018.
  3. Baluyos, Tess Superioridad (8 April 2010). "The tale of Vjandep Pastel". SunStar Philippines. Dibukak ing 7 December 2018.
  4. "Sweet Pastel from Camiguin". Adventuring Foodie. Dibukak ing 7 December 2018.