Menyang kontèn

Parler

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Parler
Jinising bisnisSwasta
Jinising situs
Layanan jejaring sosial
Diyasa2018[1]
Kantor gedhéHenderson, Nevada
Kang yasaJohn Matze
Jared Thomson
Rebekah Mercer[1]
CEOJohn Matze
IndhustriInternet
Employees30[2]
Situs jaringanparler.com
RègistrasiDiwajibke
Users4 juta (aktif)
10 juta (total)
as of Novèmber 2020[2][3]
KababarSèptèmber 2018; 5 taun kapungkur (2018-09)[4]
Setatus saikiAktif

Parler (/pɑːrlər/, PAR-ler) yaiku layanan jejaring sosial lan mikroblog Amerika Sarekat sing diluncurke ing Agustus 2018. Parler nduweni basis panganggo signifikan saka para pendukung Donald Trump, konservatif, penggemar teori konspirasi, lan ekstrimis sayap tengen.[5][6][7][8] Pos-pos ing layanan kasebut asring ngemot konten sayap tengen adoh,[13] antisemitisme,[20] lan teori-teori konspirasi kayata QAnon.[24] Para jurnalis nyebut Parler minangka alternatif saka Twitter, lan layanan kasebut populer ing kalangan wong-wong sing kablokir saka jejaring sosial arus utami utawa nentang kebijakan moderasi mereka.[5][8][25]

Referensi

[besut | besut sumber]
  1. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng meet-rebekah-mercer
  2. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Horwitz-WSJ
  3. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Ingram-NBC
  4. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Newsweek
  5. a b Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng Reuters
  6. a b Sardarizadeh, Shayan (November 9, 2020). "Parler 'free speech' app tops charts in wake of Trump defeat". BBC News (ing basa Inggris Karajan Manunggal). Diarsip saka asliné ing November 9, 2020. Dibukak ing November 10, 2020.
  7. a b "Parler: Where the Mainstream Mingles with the Extreme". Anti-Defamation League (ing basa Inggris). November 12, 2020. Diarsip saka asliné ing November 14, 2020. Dibukak ing November 14, 2020.
  8. a b c d e Saul, Isaac (July 18, 2019). "This Twitter Alternative Was Supposed To Be Nicer, But Bigots Love It Already". The Forward. Diarsip saka asliné ing June 30, 2020. Dibukak ing August 4, 2020.
  9. a b c Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng newstatesman
  10. a b Miller, Tim; Yoest, Hannah (June 26, 2020). "The Gross Hellscape That Awaits Ted Cruz on Parler". The Bulwark (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka asliné ing November 9, 2020. Dibukak ing November 7, 2020.
  11. Silverman, Dwight (November 12, 2020). "5 things to know about Parler, the right-wing-friendly social network". The Houston Chronicle (ing basa Inggris Amérika Sarékat). Diarsip saka asliné ing November 14, 2020. Dibukak ing November 12, 2020.
  12. a b Smith, Adam (June 22, 2020). "What is the right-wing Parler app that MPs and celebrities are joining?". The Independent (ing basa Inggris). Diarsip saka asliné ing June 30, 2020. Dibukak ing August 4, 2020.
  13. [8][9][10][11][12]
  14. Isaac, Mike; Browning, Kellen (November 11, 2020). "Fact-Checked on Facebook and Twitter, Conservatives Switch Their Apps". The New York Times (ing basa Inggris Amérika Sarékat). ISSN 0362-4331. Diarsip saka asliné ing November 14, 2020. Dibukak ing November 13, 2020.
  15. Johnson, Bert (December 6, 2020). "Social Media App Parler's 'Free Speech' Focus Draws Conservatives — And Violent Extremists, Experts Say". KXJZ. Dibukak ing December 7, 2020.
  16. "A conservative social network that 'rejects fact checkers' gains ground in the US". Deccan Chronicle. AFP. July 8, 2020. Diarsip saka asliné ing November 7, 2020. Dibukak ing November 7, 2020.
  17. Newhouse, Alex (November 27, 2020). "Parler is bringing together mainstream conservatives, anti-Semites and white supremacists as the social media platform attracts millions of Trump supporters". The Conversation (ing basa Inggris). Dibukak ing November 27, 2020.
  18. a b Edwards, Josh (November 18, 2020). "Parler is filled with coffee shop talk for Nazis". The Daily Sentinel. Dibukak ing December 7, 2020.
  19. a b Parker, Bryan C. (December 1, 2020). "I tried Parler, the social media app where hate speech thrives". Houston Chronicle. Dibukak ing December 7, 2020.
  20. [14][7][8][12][15][9][16][17][18][19]
  21. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng DailyBeast-2020-10
  22. Fortson, Danny (October 18, 2020). "Parler — the site where hate speech is free". The Sunday Times (ing basa Inggris). ISSN 0140-0460. Diarsip saka asliné ing November 9, 2020. Dibukak ing November 8, 2020.
  23. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng politico-nguyen
  24. [9][8][10][21][22][6][23][18][19]
  25. Masalah sitiran: Tenger <ref> ora trep; ora ana tèks tumrap refs kanthi jeneng :0

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "Stop the Steal" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Masalah sitiran: Tenger <ref> kanthi jeneng "QAnon" sing diwedharaké ing <references> ora kanggo ing tèks sadurungé.

Pranala jaba

[besut | besut sumber]

Cithakan:Alt-right