Menyang kontèn

Park Hyun-bin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Park Hyun-bin
SakaKoréa Kidul
GénreK-pop, trot
PakaryanPenyanyi
Mangsa akarya2006 - kini

Park Hyun-bin (박현빈; lair 18 Oktober 1982) ya iku sawijining penyanyi trot saka Koréa Kidul.[1] Park Hyun-bin miwiti karire kanthi lagu 빠라빠빠/Bba-ra-bba-bba lan 곤드레 만드레/Gondeurae Mandeurae iang taun 2006 kang gawé dhèwèké dadi misuwur mula kawit iku dhèwèké kerep ana ing acara tv lan musik ing Koréa.[1] Dhèwèké danggep minangka Pangeran Trot lan minangka salah siji saka pemimpin musik génerasi anyar kang narik kawigaten kadang katresnan musik Koréa.[1]

Park Hyun-bin ya iku salah siji saka 10 artis Koréa kang tanpa pamrih nyumbangake korneane, ing antarané ya iku Jang Yoon-jeong, Suh In-young lan Park Jeong-ah.[2]

Diskografi[besut | besut sumber]

Album Gondeureh Mandeureh, 2006.
  • Bbara-bba-bba (singel, 2006).
  • Gondeure Mandeure (album wiwitan, 2006).
  • Just Believe Me (singel, 2007).

Bebungah[besut | besut sumber]

  • Taun 2006 - Artis anyar kang paling apik, Seoul Pop Music Awards ke-16
  • Taun 2006 - Artis anyar kang paling apik, Korean Traditional Music Award ke-6

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c Park Hyun-bin Archived 2010-10-22 at the Wayback Machine., kbs world. Diundhuh tanggal 21 Mèi 2010.
  2. Late Cardinal Inspires Celebs, koreatimes. Diundhuh tanggal 21 Mèi 2010.