Papadum

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Papadum
Roasted Papad - Howrah 2013-11-02 4068.jpg
Fire-toasted papadum
Jeneng liyanéPapad, appadam, papar, pampad, happala, poppadam, poppadom, appalam, pappadam, puppodum, pappadum
Panggonan asalIndian Subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent with region variations
Woworan pokokFlour from Lentils, black gram, chickpeas, potato or rice
VariasiRice, tapioca (sabudana), or potato papad, masala pappad, garlic pappad, ginger pappad
Buku masakan: Papadum  Médhia: Papadum

Papadum (uga diarani papad utawa papar ) minangka salah sawijining jinis olahan tradisional arupa roti lapis sing tipis, garing lan bunder saka India. Biasane didhasarake ing adonan bumbu sing biasane digawe saka tepung gram ireng sing dikupas (glepung urad ), digoreng utawa dimasak kanthi panas garing (biasane dibuwang ing geni). Tepung sing digawe saka sumber liyane kayata lentil, kacang, beras, tapioka, millet utawa kentang tartamtu bisa digunakake.

Nangka papadum saka Bengaluru
Jinis papadum sing beda didol ing toko.