Pangea

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pangaea utawa Pangea (pan tegesé kabeh lan gaia tegesé Bumi ing Basa Yunani Kuna) iku Superbawana sing gedhé banget ing jaman Paleozoikum lan Mesozoikum kira-kira 250 yuta taun kapungkur, sadurungé kabelah utawa pecah dadi pirang-pirang bagéyn bawana utawa lempeng, terus nyebar ing kabèh lumahing bumi.

Animasi pecahé Pangaea / Pangea

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
Wiktionary-logo-en.png
Pirsani informasi ngenani Pangea ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pangea&oldid=839664"