Pangea

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pangaea utawa Pangea (pan tegesé kabeh lan gaia tegesé Bumi ing Basa Yunani Kuna) iku Superbawana sing gedhé banget ing jaman Paleozoikum lan Mesozoikum kira-kira 250 yuta taun kapungkur, sadurungé kabelah utawa pecah dadi pirang-pirang bagéyn bawana utawa lempeng, terus nyebar ing kabèh lumahing bumi.

Animasi pecahé Pangaea / Pangea

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Wiktionary-logo.svg
Pirsani informasi ngenani Pangea ing KamusWiki.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pangea&oldid=839664"