Pambedhiling pakumpulan wengi Orlando 2016

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Pambedhiling pakumpulan wengi Orlando 2016
Péranganing Terorisme
1912 S Orange Ave 2.png
Klub-wengi Pulse
PernahDalan Orange Avenue, nomer 1912 Orlando, Florida, Amérikah Sarékat
Koordhinat28°31′10.5″N 81°22′36.5″W / 28.519583°N 81.376806°W / 28.519583; -81.376806Koordhinat: 28°31′10.5″N 81°22′36.5″W / 28.519583°N 81.376806°W / 28.519583; -81.376806
TanggalJuni 12, 2016; 3 taun kapungkur (2016-06-12)
u. 2:00 a.m. – c. 5:00 a.m. EDT (UTC−04:00)
InceranPara rerawuh ing sajeroning Klub-wengi Pulse
GamansSIG Sauer
Glock 17
Pepati50 tiyang (karo Omar Mateen)
Tatu tan fatal
53 tiyang
Sing nindakakéOmar Mateen

Nalika mangsa 12 Juni 2016, insiden tetèmbak massa kedadèyan ana ing sajeroning klub-wengi Pulse. Klub-wengi ikui uga ana ing kutha Orlando, nagara bagèan Florida, Amérikah Sarékat [1]. Insiden iki kalebu kategori rajapati ingkang gedhé, sabanjuré ana insiden 9/11 [2] ing gèdung World Trade Center [3] lan Pentagon ing nagara adidaya kasébut.

Insiden iki diwiwiti karo Omar Mateen, tiyang umur 29 taun kelairan ing Amérikah Sarékat, nanging wong tuwané [4] imigran saka Afghanistan. Bapak saka Omar Mateen uga botèn ngertos ménawa anakké kalibat ana ing pagawéané saka Islamic State of Iraq and the Levant utawa diarani ISIL utawa ISIS [5]

Pulse iku sawijiné papan panggona hiburan kanggo para lèlaku gay ing pasisir wétan nagara Amérikah Sarékat. Papan panggonan iki sampun ana miwiti taun 2006 déning Barbara Poma lan Ron Legler [6].

Miturut analisis ingkang didhamel karo Ore Koren bab terorismé, pamatintah (Amérikah Sarékat) kedah gadhah para militan ingkang sarujuk lan dhukung apa baé pagawèan saka pamarintah iku piyambak [7]. Bab iki uga maringi pengétan ana kasanjangan ing sajeroning masarakat Amérikah Sarékat mitutur babagan gay lan sapanunggalé.

Para kurban sèda[besut | besut sumber]

Miturut kabar saka pamarintah Amérikah Sarékat liwat FBI (Federal Bureau of Investigation), ana cacahé 49 wong warga sipil ingkang sèda amarga insiden rajapati iki [8]. Ménika asma para kurban rajapati ing kafé Pulse:

  • Stanley Almodovar III, umur 23
  • Amanda Alvear, umur 25
  • Oscar A. Aracena-Montero, umur 26
  • Rodolfo Ayala-Ayala, umur 33
  • Alejandro Barrios Martinez, umur 21
  • Martin Benitez Torres, umur 33
  • Antonio D. Brown, umur 29
  • Darryl R. Burt II, umur 29
  • Jonathan A. Camuy Vega, umur 24
  • Angel L. Candelario-Padro, umur 28
  • Simon A. Carrillo Fernandez, umur 31
  • Juan Chevez-Martinez, umur 25
  • Luis D. Conde, umur 39
  • Cory J. Connell, umur 21
  • Tevin E. Crosby, umur 25
  • Franky J. Dejesus Velazquez, umur 50
  • Deonka D. Drayton, umur 32
  • Mercedez M. Flores, umur 26
  • Juan R. Guerrero, umur 22
  • Peter O. Gonzalez-Cruz, umur 22
  • Paul T. Henry, umur 41
  • Frank Hernandez, umur 27
  • Miguel A. Honorato, umur 30
  • Javier Jorge-Reyes, umur 40
  • Jason B. Josaphat, umur 19
  • Eddie J. Justice, umur 30
  • Anthony L. Laureano Disla, umur 25
  • Christopher A. Leinonen, umur 32
  • Brenda L. Marquez McCool, umur 49
  • Jean C. Mendez Perez, umur 35
  • Akyra Monet Murray, umur 18
  • Kimberly Morris, umur 37
  • Jean C. Nives Rodriguez, umur 27
  • Luis O. Ocasio-Capo, umur 20
  • Geraldo A. Ortiz-Jimenez, umur 25
  • Eric I. Ortiz-Rivera, umur 36
  • Joel Rayon Paniagua, umur 32
  • Enrique L. Rios Jr., umur 25
  • Juan P. Rivera Velazquez, umur 37
  • Yilmary Rodriguez Solivan, umur 24
  • Christopher J. Sanfeliz, umur 24
  • Xavier E. Serrano Rosado, umur 35
  • Gilberto R. Silva Menendez, umur 25
  • Edward Sotomayor Jr., umur 34
  • Shane E. Tomlinson, umur 33
  • Leroy Valentin Fernandez, umur 25
  • Luis S. Vielma, umur 22
  • Luis D. Wilson-Leon, umur 37
  • Jerald A. Wright, umur 31

Salah siji kurban, Akyra Monet Murray iku murid saka pawiyatan Philadelphia High School. Saka pènélitian saka pulisi bab latar wuri bocah iki, tinemu data lan inpormasi babagan Murray iki salah sijiné siswa kang saé nalika ana ing pawiyatan lan uga ing griya.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan buku[besut | besut sumber]

  • Koren, Ore (2015). Means to an end: Pro-government militias as a predictive indicator of strategic mass killing. Townsend: Research Gate. ISBN 978-602-298-280-7. 
  • Westwood, Sue; Price, Elizabeth (2016). Lesbian, Gay, Bisexual and Trans* Individuals Living with Dementia Concepts, Practice and Rights. London: Routledge. ISBN 978-1138840690. 

Uga delengen[besut | besut sumber]