Pamatunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Pamatunan utawa matun iku aktivitas ngilangi tetanduran sing dianggep ama kaya déné suket utawa gulma liyané saka kebon utawa sawah. Prosès iki bisa kalaksanan mawa tangan, mesin utawa bahan-bahan kimia.