Pamangsa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Singa betina karo mangsané.

Pamangsa utawa prédator iku sajenis kéwan sing mburu, nyekel, lan mangan kéwan liya. Kéwan sing diburu pamangsa disebut mangsa.

Pamangsa biasané karnivora (pamangan daging) utawa omnivora (pamangan tetanduran lan kéwan liya). Pamangsa bakal mburu kéwan liya kanggo dipangan. Conto pamangsa yaiku singa, macan, baya, lan iwak hiu.

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pamangsa&oldid=813897"