Pamangsa

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Singa betina karo mangsané.

Pamangsa utawa prédator iku sajenis kéwan sing mburu, nyekel, lan mangan kéwan liya. Kéwan sing diburu pamangsa disebut mangsa.

Pamangsa biasané karnivora (pamangan daging) utawa omnivora (pamangan tetanduran lan kéwan liya). Pamangsa bakal mburu kéwan liya kanggo dipangan. Conto pamangsa ya iku singa, macan, baya, lan iwak hiu.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pamangsa&oldid=964752"