Pamangsa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Singa wadon karo mangsané.

Pamangsa utawa prédator iku sajenis kéwan sing mburu, nyekel, lan mangan kéwan liya. Kéwan sing diburu pamangsa karan mangsa.

Pamangsa racaké karnivora (pamangan daging) utawa omnivora (pamangan tetanduran lan kéwan liya). Pamangsa bakal mburu kéwan liya kanggo dipangan. Conto pamangsa ya iku singa, macan, baya, lan iwak hiu.