Pagunungan Kunlun

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Pegunungan Kunlun

Pagunungan Kunlun ya iku rangkaian pagunungan kang paling dawa ing Asia dumunung ing Provinsi Qinghai ing Cina lan ngliwati tapel wates Cina-India.[1][2][3] Ambane antarane 60-120 kmlan dhuwure rata-rata 5.500 mèter ing dhuwur lumahing segara.[2] Pucuk kang paling dhuwur ing pagunungan Kunlun ya iku ana ing Muztag (cedhak tapel wates karo India lan dhuwuré 7.723 mèter.[2]

Akèh carita Mitologi Cina kang ana gegayutané karo pagunungan iki, ing antarané ya iku Chang'e (sang Dèwi Bulan), Perjalanan ke Barat, lan Bai She Zhuan (Legendha Siluman Ular Putih).[1] Akèh wong kang padha teka ing pagunungan iki saperlu njaluk berkat.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c (en)Kunlun Mountain, China Culture. Diaksès tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c (en)Kunlun Mountain, The Free Dictionary. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  3. ^ (en)Steles at the Mouth of Kunlun Mountain, China Tibet Information Center. diundhuh tanggal 31 Mei 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagunungan_Kunlun&oldid=985232"