Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Pagelaran Geguritan
Pagelaran Geguritan.jpg
Panganggit J. F. X. Hoery
Nagara Indonésia
Basa Jawa
Gènre Geguritan
Pangecapan •Yogyakarta: Sanggar Sastra Pamarsudi Sastra Jawi (Bojonegoro) (PSJB) kanthi kerjasama kaliyan Penerbit Narasi
Tanggal babar
2003
Kaca 195 kaca
ISBN 979-97564-14-2

Sesirah[besut | besut sumber]

  • Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Panganggit[besut | besut sumber]

Penerbit[besut | besut sumber]

Tahun Metu[besut | besut sumber]

Katrangan[besut | besut sumber]

Buku iki anggitane JFX Hoery kang sapisan lan langsung olèh Bebungah Sastra Rancage. Isiné, 190 geguritan kang katulis salawasé dadi juru nulis. Geguritan-geguritan iku akèh-akèhé wis naté kapacak ing kalawarta-kalawarta basa Jawa. Geguritan Pagelaran kang dadi irah-irahan buku iki naté kapacak ing kalawarta Jaya Baya taun 1987 kang antarané katulis:

Apa awake dhéwé iki sabenere ora badhut
ing dhuwur panggung dadi wong pengung
badhut-badhut jaman
kepéngin ngranggeh srengéngé sigar