Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pagelaran Geguritan
Pagelaran Geguritan.jpg
Panganggit J. F. X. Hoery
Nagara Indonesia
Basa Jawa
Aliran Geguritan
Pambabar •Yogyakarta: Sanggar Sastra Pamarsudi Sastra Jawi (Bojonegoro) (PSJB) kanthi kerjasama kaliyan Penerbit Narasi
Surya pambabaran
2003
Kaca 195 kaca
ISBN ISBN 979-97564-14-2

Judhul[besut | besut sumber]

  • Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Panganggit[besut | besut sumber]

Penerbit[besut | besut sumber]

Tahun Metu[besut | besut sumber]

Katrangan[besut | besut sumber]

Buku iki anggitane JFX Hoery kang sepisan lan langsung antuk Hadhiah Sastra Rancage. Isine, 190 geguritan kang katulis salawase dadi penulis. Geguritan-geguritan iku akeh-akehe wis nate kapacak ing majalah-majalah basa Jawa. Geguritan Pagelaran kang dadi irah-irahan buku iki nate kapacak ing majalah Jaya Baya tahun 1987 kang antara liya katulis:

Apa awake dhewe iki sabenere ora badhut
ing dhuwur panggung dadi wong pengung
badhut-badhut jaman
kepengin ngranggeh srengenge sigar