Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pagelaran Geguritan
Pagelaran Geguritan.jpg
Panganggit J. F. X. Hoery
Nagara Indonésia
Basa Jawa
Gènre Geguritan
Pangecapan •Yogyakarta: Sanggar Sastra Pamarsudi Sastra Jawi (Bojonegoro) (PSJB) kanthi kerjasama kaliyan Penerbit Narasi
Tanggal babar
2003
Kaca 195 kaca
ISBN 979-97564-14-2

Sesirah[besut | besut sumber]

  • Pagelaran, Kumpulan Geguritan

Panganggit[besut | besut sumber]

Penerbit[besut | besut sumber]

Tahun Metu[besut | besut sumber]

Katrangan[besut | besut sumber]

Buku iki anggitane JFX Hoery kang sepisan lan langsung antuk Bebungah Sastra Rancage. Isine, 190 geguritan kang katulis salawasé dadi juru nulis. Geguritan-geguritan iku akèh-akèhé wis naté kapacak ing kalawarta-kalawarta basa Jawa. Geguritan Pagelaran kang dadi irah-irahan buku iki naté kapacak ing kalawarta Jaya Baya taun 1987 kang antarané katulis:

Apa awake dhéwé iki sabenere ora badhut
ing dhuwur panggung dadi wong pengung
badhut-badhut jaman
kepéngin ngranggeh srengéngé sigar