Pageblug Covid-19 ing Brasil

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pageblug Covid-19 ing Brasil
Covid-19 SP - Santo Andre's hospital at peak of pandemic.jpg
Rumah sakit temporer kanggo para pasien Covid ing Brasil
COVID-19 Outbreak Cases in Brazil.svg
Peta pageblug ing Brasil miturut kasus terkonfirmasi, ing 6 Maret 2021
LaraCOVID-19
Turunan VirusSARS-CoV-2
KapernahBrasil
Kadadéan kapisanSão Paulo
Surya wiwitan26 Februari 2020
(2 years, 6 months, 3 weeks and 1 day)
SumberWuhan, Hubei, Tiongkok
Kadaéan kang kacathetCithakan:COVID-19 data/Text
Kadéan kang aktif155,437[1]
Mari21,386,271[1]
Mati
Cithakan:COVID-19 data/Text
Sana kang resmi
coronavirus.saude.gov.br

Pageblug Covid-19 ing Brasil yaiku bagean saka pageblug penyakit koronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabke dening sindrom pernapasan akut abot koronavirus 2 (SARS-CoV-2). Virus kasebut terkonfirmasi tekan Brasil ing 25 Februari 2020,[2] nalika wong lanang saka São Paulo sing teka saka Itali[3] dinyatake positif ngidap virus kasebut. Penyakit kasebut nyebar ing kabeh wilayah federal ing Brasil ing 21 Maret. Ing 19 Juni 2020, nagara kasebut ngelaporke siji yuta kasus lan nyaris 49,000 kematian dilaporke.[4][5]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. a b "Painel Coronavírus" (ing basa Portugis). Kementrian Kesehatan (Brasil). Dibukak ing 8 December 2021.
  2. "Brasil confirma primeiro caso da doença". Kementrian Kesehatan (Brasil). 26 February 2020. Diarsip saka asliné ing 6 March 2020. Dibukak ing 4 March 2020.
  3. "Ministério da Saúde confirma primeiro caso de coronavírus no Brasil". G1. February 26, 2020. Diarsip saka asliné ing 26 February 2020. Dibukak ing August 11, 2021.
  4. Charner, Flora (19 June 2020). "Brazil tops 1 million Covid-19 cases. It may pass the US next, becoming the worst-hit country on the planet". CNN. Dibukak ing 19 June 2020.
  5. "Painel Coronavírus". Dibukak ing 12 June 2020.

Pranala jaba[besut | besut sumber]

  • COVID-19 in Brazil – Ministry of Health
  • "Coronavirus Brazil updates and news" [Latest news and statistics of coronavirus in Brazil.] (ing basa English, French, Spanish, Portuguese, German, Italian, Swedish, Norwegian, Finnish, Estonian, and Russian). Diarsip saka sing asli ing 8 April 2020. Dibukak ing 4 April 2020.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)