Kampung Muslim (Yerusalem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Peta padunungan Muslim (Muslim Quarter)
Pasar dibangun manèh ing 1336 déning panguwasa Mamluk Emir Tankriz, gubernur Damaskus

Kampung Muslim utawa Muslim Quarter (Arab: حارة المسلمين‎‎; basa Ibrani: הרובע המוסלמי‎) iku siji saka patang papan padunungan ing jero tébok Kutha lawas Yerusalem. Jembaré watara 31 hèktar (76 acre) kang dumunung ing sisih lor-wétan ing Kutha lawas Yerusalem.[1] Papan padunungan iki minangka kang gedhé dhéwé lan paling akèh kang ndunungi manggon antarané Gerbang Singa ing sisih wétan, mujur sadawaning témbok lor Al-Karam al-qudsi asy-Syarif nganti tekan Gerbang Damaskus— rute Témbok Kulon ing sisih kulon. Dalan Via Dolorosa miwiti ing padunungan iki.[2]

Kubah Shakhrah dideleng saka Gerbang Kapas

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. The Holy Land, pg. 29.(Tlatah iki ora kalebu sajeroning Al-Karam al-qudsi asy-Syarif kang jembaré watara 35 acres)
  2. Muslim Quarter of the "Kutha lawas Yerusalem" section of Jerusalem

Uga delengen[besut | besut sumber]