Pétan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Potrèt déning Giorgio Sommer (1834–1914); Famille napolitaine — nggambaraké wong wadon Neapolitan kang lagi métani anak lanang

Pétan, iku panggawéyan métani sirah kanggo nggolèki lan nyingkiraké tuma sirah, kor (endhog tuma) lan kadhang kala nyabuti uwan.

Pétan diperlokaké sanajan rambut wis dijungkati, amarga ora kabèh tuma lan kor bisa katut nalika dijungkati. Panggawéyan iki lumrahé dilakoni nalika awan sinambi ngaso lan ngisis.