Péroksisom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Péroksisom (basa Inggris: peroxysome) iku organel sing kabungkus déning membran tunggal saka lipid dwilapis sing ngandhut protèin pencerap (reseptor). Peroksisom ora duwé genom lan ngandhut watara 50 enzim, kaya déné katalase lan ureat oksidase sing ngristal ing punjeré. Peroksisom tinemu ing kabèh sèl eukariota.