Pé-de-moleque

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Industrialé Brasil pé de moleque.

' Pé-de-Moleque' (basa Portuguese: [ˈPɛ dʒi muˈlɛki] ) (secara harfiah "kaki brat" ing basa Portugis) minangka permen tradisional saka Brasil. Iki digawe saka kacang lan jaggery utawa molase . Permen disiapake kanthi nyampur kacang panggang, sing dikupas karo gula coklat lebur, kanthi utawa tanpa tambahan kacang macerated uga. Campuran aduk alon-alon karo geni cilik nganti cedhak dadi kristalisasi. Banjur dicampur dicampur ing watu polos utawa lumahing logam (luwih disengir kanthi butter nganti luwih gampang dicopot) ing potongan sing padha karo cookie . Preparasi tradisional iki ngasilake permen sing alus lan ora teratur kanthi warna coklat tuwa. Hasil empuk saka gabungan minyak kacang. Manis kasebut isih bisa ditemokake ing literatur, kayata ing O dialeto caipira, [1] dening Amadeu Amaral, ana referensi "pé-de-moleque" .


Referensi[besut | besut sumber]

  1. AMARAL, Amadeu. O dialeto caipira (in Portuguese). São Paulo: HUCITEC, 1976.