Pão de queijo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pão de queijo
Pão de queijo.jpg
JinisBread
AjanganBreakfast or snack
Panggonan asalBrazil
Tlatah utawa prajaMinas Gerais
Woworan pokokCassava flour, cheese (usually Minas cheese)
Panganan sairibGougère, Chipa
Buku masakan: Pão de queijo  Médhia: Pão de queijo
Pão de queijo karo kopi lan botol cachaça cilik. Pão de queijo sing setengah gigit ing ndhuwur piring nuduhake ing njero.

Pão de queijo ( Portuguese pronunciation: [ˈPɐ̃w dʒi 'kejʒʊ ], "roti keju" ing basa Portugis) utawa roti keju Brasil minangka roti panggang keju cilik utawa roti keju, panganan cemilan lan sarapan sing populer ing Brasil . Iki minangka resep tradisional Brasil, asale saka negara Minas Gerais [1] .

Pão de queijo asale saka budak Afrika kaya panganan Brasil liyane. Budhak bakal direndhem lan ngethok oyot singkong lan nggawe roti mau digulung. Ing wektu iki, ora ana keju ing gulung kasebut. Ing pungkasan abad kaping 19, bahan liyane kasedhiya kanggo masarakat Afro-Brasil kayata susu lan keju. Dheweke nambah susu lan keju menyang gulung tapioca sing saiki dikenal kanthi jeneng Pão de queijo. [2] Uga akeh dipangan ing sisih lor Argentina lan regane murah lan asring didol saka pinggir dalan dening para vendor sing nggawa wadhah sing njaga panas. Ing Brasil, umume ditemokake ing toko bahan makanan, supermarket lan toko roti, digawe industri utawa anyar.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "chebe – History of Pão de Queijo (Brazilian Cheese Bread)". www.chebe.com. Dibukak ing 2020-08-15.
  2. "chebe – History of Pão de Queijo (Brazilian Cheese Bread)". www.chebe.com. Dibukak ing 2020-08-15.