Oyakodon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Oyakodon
Oyakodon 003.jpg
Oyakodon
JinisDonburi
Panggonan asalJapan
DigawéTamahide
Diréka nalika1891
Woworan pokokChicken, egg, and sliced scallion
Woworan kang lumrah kaanggoSoy sauce and stock
VariasiTanindon
  Médhia: Oyakodon

Oyakodon (親子丼?), minangka salah sawijining jinis olahan saka Jepang.


.[1]

Variasi[besut | besut sumber]

Pirang-pirang masakan Jepang liyane yaiku tema oyakodon kanggo wong tuwa lan bocah. Tanindon (他人丼?) , secara harfiah "mangkuk asing", [2] identik nanging ngganti pitik karo daging sapi utawa daging babi . Sajian salmon lan salmon roe sing disajikake mentah tinimbang nasi dikenal minangka sake oyakodon (鮭親子丼?) (donburi wong tuwa lan salmon).

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "親子丼(オヤコドンブリ)とは - Definition of "Oyakodon" (In Japanese)".
  2. "関西の他人丼を知っていますか?地方の丼紹介!". TRENDRIPPLE(とれんどりっぷる) (ing basa Jepang). Dibukak ing 2015-12-06.

    Pamela Goyan Kittler; Kathryn P. Sucher; Marcia Nelms (22 August 2011). Food and Culture. Cengage Learning. p. 327. ISBN 1-285-22561-9.