Menyang kontèn

Olahan Uyghur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Uyghur polu (ۇولۇ, полу)

Masakan uyghur ( Chinese nuduhake gaya masak saka akeh kelompok ètnis ing Xinjiang wilayah lan nuduhake utamané kanggo Uyghur masakan ( Basa Uyghur: ئۇيغۇر تائاملىرى‎ , Uyghur Taamliri, Уйғур Таамлири ; Chinese ). Signature úa kalebu panggang daging kambing, kebabs, panggang iwak lan beras . [1] Amarga pedunung Muslim, panganan kasebut biasane halal .

Masakan Xinjiang ditemokake ing saindenging China, amarga para migran saka wilayah kasebut asring mbukak restoran Xinjiang utawa papan panganan ing wilayah liyane. The Herembagh ( Basa Uyghur: ھەرەمباغ‎ , Һәрәмбағ ; Chinese masakan Uyghur. [2] [3]

Kawaplar, lamb kebabs

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Xinjiang Cuisine". All-China Women's Federation. 2006-04-10. Diarsip saka sing asli ing September 1, 2009. Dibukak ing 2010-11-24.
  2. Byler, Darren (October 31, 2015). "The Uyghur Restaurant Chain Herembağ comes to America". beigewind.wordpress.com - the art of life in Chinese central Asia.
  3. Beige Wind (November 19, 2015) [10:00 am]. "Dispatches from Xinjiang: Uyghur Restaurant Eden Arrives in America to Mixed Reviews". Beijing Cream: A Dollop of China.