Olahan Punjabi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tikka pitik minangka panganan sing populer ing masakan Punjabi
Mint paratha saka Punjab, India
Lassi saka Punjab

Ana macem-macem gaya masak ing Punjab. Ing desa-desa isih akeh sing nggunakake infrastruktur tradisional kanggo masak. Iki kalebu oven kayu lan geni . Cara modern kalebu masak ing kompor gas. Gaya masak Tandoori kalebu nggunakake tandoor . [1] Ing India, masak tandoori biasane digandhengake karo Punjab [2] Punjabis nampa tandoor ing tingkat regional. [3] Gaya masak iki dadi populer ing saindhenging India sawise partisi taun 1947 nalika Punjabis urip maneh ing papan kayata Delhi. Miturut Planalp (1971), "oven bawah tanah gaya Panjab sing dikenal minangka tandur dadi saya populer ing New Delhi" sing nuduhake gaya tandur ing Punjabi. [4] [5] Ing Punjab deso, umume duwe tandoor komunal, [6] [7] sing uga diarani tadoors Kath ing basa Punjabi .

Punjab minangka produsen utama gandum, beras lan produk susu. Produk kasebut uga dadi pola makan pokok masarakat Punjabi. Negara bagian Punjab duwe salah sawijining panggunaan produk susu paling dhuwur ing India. [8] Mula, produk susu dadi komponen penting saka pola diet Punjabi.

Pangan Punjabi thali
Aloo paratha nganggo butter
Paneer, salah sawijining jinis keju Asia Kidul sing umume digunakake kanggo masak ing Punjab
Panjeeri
Gajar ka halwa, panganan cuci mulut digawe saka wortel
Achar gosht, sajian terkenal digawe saka campuran pitik lan acar

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Metro Plus Delhi / Food : A plateful of grain". The Hindu. Chennai, India. 2008-11-24. Dibukak ing 2009-05-07.
  2. [1] The Rough Guide to Rajasthan, Delhi and Agra By Daniel Jacobs, Gavin Thomas
  3. "What is Mughalai Cuisine?". Diarsip saka sing asli ing 10 October 2013. Dibukak ing 30 November 2014.
  4. Planalp, Jack M. (1971) Heat Stress and Culture in North India. U.S. Army Medical Research and Development Command,
  5. Raichlen, Steven (10 May 2011). "A Tandoor Oven Brings India's Heat to the Backyard". Dibukak ing 19 March 2017.
  6. "Alop Ho Reha Punjabi Virsa Harkesh Singh Kehal".
  7. Pind Diyan Gallian PTC Channel - Bilga (Jalandhar)
  8. Times of India 30 06 2014 "Punjab records highest per capita milk availability: Report". Times of India. 30 June 2014. Dibukak ing 29 August 2014.