Gajar ka halwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gajar ka halwa
Gajjar ka halwa (carrot halwa).JPG
Jeneng liyanéGajar halva, gajrela, gajorer halwa gazoror halwa, carrot pudding, carrot halwa, Gajar Pak
AjanganDessert
Panggonan asalIndian subcontinent
Tlatah utawa prajaIndian subcontinent; associated with Punjab
Olah-olahan nasional gegayutanIndia, Bangladesh, Pakistan
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokCarrots, milk, water, ghee, sugar , khoya
VariasiBlack carrot halwa, Red Carrot Halwa, carrot and beetroot halwa, cheesy carrot halwa
Buku masakan: Gajar ka halwa  Médhia: Gajar ka halwa

Gajar ka halwa (Hindi: गाजर ालहव)), uga dikenal minangka gajorer halua, Gajrela, Gajar Pak, lan Carrot halwa [1][2][3] minangka puding panganan cuci mulut kanthi wortel saka sub bawana India .[4] Digawé kanthi nyelehake wortel parut ing pot sing ngemot banyu, susu lan gula tartamtu banjur masak nalika aduk kanthi rutin. Iki asring disajikake kanthi hiasan almond lan pistachios.[5] Kacang-kacangan lan barang-barang liyane sing digunakake pisanan digoreng ing ghee, jinis mentega klarifikasi saka subbawana India.[6]

Panganan panganan cuci mulut biasane dipangan nalika festival ing India, utamane kanggo Diwali, Holi, Idul Fitri lan Raksha Bandhan .[7] Dadi panas nalika musim salju.[8]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Recipe: Carrot Halwa
  2. Julie Sahni (1985). Classic Punjabi vegetarian and Grain Cooking. HarperCollins. p. 512. ISBN 0-688-04995-8.
  3. "Gajar Ka Gajrela". NDTV Cooks. Dibukak ing 23 August 2012.
  4. "Vasundhara Chauhan Article72932". Chennai, India: The Hindu. 2 January 2010. Dibukak ing 23 August 2012.
  5. "Carrot Halwa Panna Cotta". Gulfnews. Dibukak ing 23 August 2012.
  6. Leverkuhn, A. "What is Carrot Halwa". Dibukak ing 23 August 2012.
  7. "- Nanakfoods "Gajar Halwa on Festivals"" (PDF). Diarsip saka sing asli (PDF) ing 30 October 2012. Dibukak ing 27 September 2012.
  8. "Recipe Khajur Gajar Halwa Carrot and Date Pudding with Coconut and Cardamom on Winter". Onegreenplanet.org. Dibukak ing 23 August 2012.