Olahan New York City

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pizza gaya New York

Masakan ing New York City kalebu minangka salah sawijining jinis olahan arupa masakan sing kagolong macem-macem klompok etnis sing mlebu Amerika Serikat liwat kutha kasebut. Meh kabeh masakan etnik diwakili kanthi apik ing New York, ing njero lan njaba macem-macem lingkungan etnik . [1] New York uga dadi kutha pendiri New York Restaurant Week sing wis nyebar ing saindenging jagad amarga rega diskon sing ditawakake kesepakatan kasebut. [2] Ing New York ana luwih saka 12.000 bodegas, toko roti, lan bahan makanan, lan akeh ing antarané mbukak 24 jam saben dina, 7 dina seminggu.

Bagel lan lox
Sup werni Matzo

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Zelinsky, W. (1985). "The roving palate: North America's ethnic restaurant cuisines". Geoforum. 16: 51–72. doi:10.1016/0016-7185(85)90006-5.
  2. Gergely Baics, Feeding Gotham: The Political Economy and Geography of Food in New York, 1790–1860 (Princeton UP, 2016)