Olahan Louisiana Creole

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Piring khas panganan Creole

Masakan Louisiana Creole ( Prancis: Cuisine créole , Spanyol: Cocina criolla ) yaiku gaya masak sing asale saka Louisiana, Amerika Serikat, sing campuran Afrika Kulon, Prancis, Spanyol, pengaruh Amerindian [1] [2] uga pengaruh saka masakan umum Amerika Serikat Kidul .

Creole revolves masakan watara pengaruh ditemokaké ing Louisiana saka populasi saiki ing Louisiana sadurunge sale saka Louisiana kanggo Amerika Serikat ing Louisiana Tuku saka 1803. Tembung "Creole" nggambarake pedunung ing Louisiana kolonial Prancis sing kalebu keturunan kelas ndhuwur Prancis lan Spanyol, lan pirang-pirang taun, tembung kasebut tuwuh kalebu batur tukon asli keturunan Afrika uga budaya campuran keturunan.

Tiram Rockefeller
Sup Ektail Kidul
Puding roti kreole karo saus wiski vanili ing New Orleans, Louisiana
Endhog Sardou kanthi udang teluk ditambah lan grit ing sisih

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Beggs, Cindy; Gipson, Bridget; Shaw, Sherrie."Cajun and Creole Cuisine", University of West Florida. Archived from the original on April 29, 2001. Retrieved December 13, 2015
  2. John D. Folse https://www.goodreads.com/book/show/547717.The_Encyclopedia_of_Cajun_Creole_Cuisine