Nyai Rara Kidul

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Kangjeng Ratu Kidul

Nyai Rara Kidul utawi kadhangkala dipocapaké Nyai Lara Kidul punika misuwur dados Ratu ing Segara Kidul lan dados salah sawijining legéndha ing warga masarakat Pulo Jawa lan Bali. Para warga masarakat pitados bilih wonten ingkang nguwaosi Seganten Kidul utawi Samudra Hindia. Ananging wonten ugi ingkang ngendikakaken bilih Kanjeng Ratu Kidul punika anggadahi watak awon, kasunyatan Kanjeng ratu kidul punika sumber kasektèn ingkang manjur anggénipun nggayutaken kaliyan Déwi Hindu, Durga, minangka salah sawijining ingkang jaga ing kerajaan Hindu-Jawa Majapait. Kapitadosan punika temtu kirang leres, amargi Kanjeng Ratu Kidul kathah ingkang ngendikakaken bilih piyambakipun punika gadhah sipat welas asih marang manungsa. Ananging ingkang gadhah watak awon inggih punika Nyai Rara Kidul utawi Nyai Lara Kidul ingkang asring dipunsebut Nyai Blorong.

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

Wacan candhake[besut | besut sumber]

Cithakan:Mitos supernatural Indonésia

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Nyai_Rara_Kidul&oldid=1017869"