Nonpareils

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nonpareils
Nonpareils.jpg
Multicolor nonpareil balls coating the top of a chocolate nonpareil
Jeneng liyanéSprinkles (US)
Hundreds & thousands / 100s & 1000s (UK)
JinisConfectionery
Woworan pokokSugar, starch, food coloring
Buku masakan: Nonpareils  Médhia: Nonpareils

Nonpareil (utawa atusan ewu ing sanjabane Amerika Utara) minangka hiasan bal-balan cilik digawe saka gula lan pati, umume putih legap nanging saiki wis ana pirang-pirang warna. Asalé durung mesthi, nanging bisa uga ora ana gunané saka obat-obatan gula, amarga kalebu miniatur klambi . [1] Jeneng Prancis ditafsirake tegese "tanpa padha" kanggo dekorasi kue, panganan cuci mulut, lan permen sing rumit, lan kanggo montees pièces sing rumit sing dibangun minangka ornamen meja. [2]

Tembung nonpareil uga bisa uga nuduhake confection tartamtu, digawe nggunakake nonpareil - yaiku flat Cakram coklat dilapisi nonpareil, sing uga dikenal minangka coklat nonpareil, lan, ing Australia, bintik-bintik.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Richardson, Tim (2002). Sweets: A History of Candy. Bloomsbury. ISBN 1-58234-307-1.
  2. Larousse Gastronomique. Clarkson Potter. 2001. ISBN 0-609-60971-8.