Nikolas saka Jepang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nikolas saka Jepang
Nikolai Kasatkin
Setara Rasul, Biskop Agung Jepang
Miyos13 Agustus [K.J.: 1 Agustus] 1836
SédaFèbruari 16, 1912(1912-02-16) (umur 75)
Dipun urmati ingGreja Ortodoks Jepang
Kanonisasi1970, Tokyo, Jepang
Papan ziarah utamaKatedral Kebangkitan Tokyo
Dinten pèngetan16 Februari (pananggalan lawas)/3 Februari

Santo Nikolas, Setara Rasul, Biskop Agung Jepang, jeneng lair Ivan Dimitrovich Kasatkin (Rusia: Иван Дмитриевич Касаткин; 13 Agustus [K.J.: 1 Agustus] 1836 - 16 Februari 1912) yaiku pastor, biarawan, biskop, lan santo saka Greja Ortodoks Ruslan. Ia ngenalaken Greja Ortodoks Wetan ing Jepang.[1]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Святый Николае, иерарше равноапостольне... молися о всем мире", Pravoslavie.RU, Februari 2007, dalam bahasa Rusia

Pranala jaba[besut | besut sumber]