Niki Chow

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Niki Chow
Jeneng Cina 周麗淇 (Tradhisional)
Jeneng Cina 周丽淇 (Prasaja)
Pinyin zhou1 li4 qi2 (Mandarin)
Jyutping chow1 lai6 kei4 (Kanton)
Asal Shanghai
Pakaryan actress, singer
Genre Cantopop
Label(s) BMA (2005-2011)
Taun aktif 2000-
Situs resmi chowlaiki.net
Niki's Blog
Official website

Niki Chow (周麗淇) lair tanggal (1979-08-30) Agustus 30, 1979 (umur 39) dhèwèké iku aktris lan penyanyi saka Hong Kong, dhèwèké kontrak karo management company BMA lan label BMA Records ning sasi January 2011, Niki Chow iku adhi saka Man-Kei Chow, model top ning Hong Kong.[1] Niki Chow ngerilis album kaping pisanané ya iku PURE NIKI ning taun 2005.[1] Nanging sayangé, albumé iku kawujud sawisé dhèwèké tampil ning Diva Ah Hey (2003).[1] Ora namung nyanyi, dhèwèké uga mainaké peran ning filem, dadi penari lan penulis.[1]

Wanita kang zodiaké virgo iki nyaanyikaké tetembangan kang aliran musiké Cantopop.[1] dhèwèké lair ning tanggal 30 Agustus 1979 lan gedhé ning Hong Kong.[1] Dhèwèké ngakiri sekolahé nalika ana agen pancari bakat nawari dhèwèké kanggo dadi model.[1] Kadadian mau dadi awal kauripané dadi artis.[1] Nalika iku dhèwèké wis ning ngumur 17 taun.[1] Pirang taun sawisé iku, dhèwèké mainaké peran ning filem-filem lan serial televisi.[1] Ning taun 2005, dhèwèké dadi kondhang amarga mbintangi TV show GENTLE CRACKDOWN.[1] Dhèwèké nuli nyambut gawé kanggo BMA Entertainment Group lan ngeluncuraké album kaping pisanan ning sasi Agustus.[1]

Usahané kang keras nalika lagi aktinng nggawé dhèwèké olih kasil, dhèwèké ngeraih panghargaan dadi The Most Vastly Improved Actress ning TVB Anniversary Award 2005 kanggo drama TVB THE GENTLE CRACKDOWN.[1] Nuli dhèwèké wiwit mainaké filem ning Mainland ning taun 2008.[1] Dhèwèké uga ngeluncuraké albumé kang paling anyar, ya iku REDEFINE nalika tanggal 15 Januari 2009 lan edisi kaping loroné ning sasi Fèbruari.[1]

Karya[besut | besut sumber]

Album[besut | besut sumber]

  • Déning Niki Chow[1][2]:
  • 2005 PURE NIKI
  • 2006 CHILD WOMAN
  • 2006 NIKIKAKA
  • 2009 REDEFINE
  • 2009 REDEFINE SECOND EDITION*

Film[besut | besut sumber]

Déning Niki Chow[1][2]:

  • 2006 HEAVENLY MISSION
  • 2006 MY NAME IS FAME
  • 2006 TIN MOK HA DIK LUEN YAN
  • 2005 SAU CHOI YU DZE BING
  • 2004 LOVE BATTLEFIELD
  • 2004 FEI TSUI LEUN KUK
  • 2003 HO CHING
  • 2003 GOOD TIMES
  • 2003 BAD TIMES
  • 2003 MY DREAM GIRL
  • 2003 NEXT STATION...TIN HAU
  • 2002 NEW BLOOD
  • 2001 DUMMY MOMMY
  • 2001 WITHOUT A BABY
  • 2001 HUNG BIU HYN SIN JI DAAI TAU GWAAI ANG
  • 2001 FIGHTING FOR LOVE
  • 2001 FEEL 100% II

Serial TV[besut | besut sumber]

Déning Niki Chow[1][2]:

  • 2009 THE BOOK AND THE SWORD
  • 2009 THE KING OF SNOOKER
  • 2008 THE SEVENTH DAY
  • 2007 COLOURS OF LOVE
  • 2006 UNDER THE CANOPY OF LOVE
  • 2005 THE GENTLE CRACKDOWN
  • 2004 HARD FATE

Bebungah[besut | besut sumber]

Déning Niki Chow[1]:

  • 2002 Nominasi Hong Kong Film Award kategori best New Performer untuk filem Dummy Mommy, Without a Baby (2001)

Discography[besut | besut sumber]

Order Album Information
1st Pure Niki (EP + DVD)
2nd Child-Woman (EP + VCD)
3rd Nikikaka (Single-AVCD)
4th Redefine (EP + DVD)
5th Redefine Second Edition (EP + DVD)
6th Make a Wish" (Single)
7th F.L.Y. (EP)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s biografi Niki Chow dipununduh tanggal 18 Agustus 2011
  2. a b c vidio Niki Chow dipununduh tanggal 18 Agustus 2011