Ngèlmu kapustakan

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Ngèlmu kapustakan iku sawijining kawruh utawa ngèlmu babagan pranataning bahan-bahan kang identik karo bab kapustakan. Ngèlmu disiplin iki diadegaké déning Melvil Dewey ing taun 1887. Ngelmu kapustakan iki wis dadi salah sawijining jurusan utawa program studi kang biyasane ana ing ngisore Fakultas Ilmu Budaya. Ana uga deskripsi liya tentang ngelmu kapustakaan, miturut salah sawijing universitas ing wilayah Sumatera, Ngelmu kapustakaan lan informasi yaiku salah sawijining bidang studi lan disiplin trapan kang ana gadnhèngané karo kabèh fase sajroning prosès transfer informasi. Panrapan téori klasifikasi lan pangindeksan kanggo ngontrol lan temu-balik informasi yaiku kalebu aspèk unggulan ing jeroné disiplin ngèlmu iki. Ngèlmu kapustakaan migunakaké ngèlmu manajemen, ngèlmu komputer lan teori-teori komunikasi. Uga, disiplin iki ngandalaké ngèlmu sosial kanggo mangertèni kepriyé carané masarakat migunakaké kapustakan lan informasi. [1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id) Program studi ilmu perpustakaan(diaksès tanggal 4 Juli 2012)
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ngèlmu_kapustakan&oldid=833789"